السندريلا ادارى غائـب
عدد المساهمات : 3947 العمر : 33 الوظيفه : طالبة بكلية الاداب المزاج : فل الفل نقاط : 4618 السٌّمعَة : 5 تاريخ التسجيل : 24/12/2008
| موضوع: طريقة عمل شوربة السى فود الجمعة يوليو 10, 2009 5:51 am | |
| المكونات
- قطعتين او ثلاثة صغير (5×5سم تقريبا) لحم سمك بالعظم
او من غير ، مثل الهامور ، ومقطعة قطع صغيرة.
- كابوريا صغيرة ، نفتح ونشيل الغطاء ونقسم الجسم نصين ،
نشيل الخياشيم ، ونحتفظ بالقراصات كمان علشان ح نستعملها .
- جمبرى مقشر
- سيبيا "سبيط" مقطعة مربعات
- معلقتين اكل بصل مفري
- مقدار كبشة يد كرفس اخضر مقطع صغير
( الكرفس ده طويل وعريض زي الكرات او البصل الاخضر تقريبا )
- ملح ، شطة، ذرة كمون ، معلقتين زيت .
على فكرة مو شرط تحطوا كل المكونات
ممكن بس الأساسية
الكابوريا والجمبري
هي اللى بتديها الطعم الخطير .
كمان الكميات مو اساسية بس الافضل لو تحطي
من كل حاجة كمية قليلة وراح تتكون معاكي بالآخر كمية كافية
الطريقة سهلة جدا جدا جدا
نحمر البصل بالزيت ونحط عليه نص مقدار الكرفس
لما يدبل شوي وقبل ما يصفر نحط السيبيا
وعليها الماء والملح والكمون والشطة
اذا حبيتي تحطيها ونخليها تغلي شوي
قبل مانضيف بقيت المكونات علشان بتاخد وقت اكتر من باقي المكونات.
بعد 10 دقايق تقريبا حطي بقيت المكونات وزودي الماء لغاية ما يغطيهاوطبعا كل ماكان الماء كميته تقل الشوربة تكون مركزة اكتر .
وخليهم يغلوا لغاية مايستووا
وماراح ياخدوا وقت يعنى في خلال نص ساعة تقريبا حتلاقي عندك شوربة
سهلة ومفيدة ومشبعة كمان .
ملاحظة هامة جدا جدا
اي مأكولات بحرية تحبي تطبيخيها لازم تكون مكشوفه علشان ريحة الزفارة
تروح منها . يعنى الشوربة اما تبقى مكشوفة او تغطيها بغطاء مايل شوي
وصحتين وعافية | |
|